Support » Tekniska frågor och nätverk

Tekniska frågor och nätverk

Här finns hjälp för dig som arbetar på en IT-enhet och ansvarar för att installera något av våra program; InPrint, SymWriter, ByChoice eller First Keys 3.

Tveka inte att ta hjälp av oss. Vi kan hjälpa er via telefon eller via t.ex. TeamViewer.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev för teknisk information

Detta nyhetsbrev är speciellt anpassat för dig som arbetar på en IT-enhet som ansvarar för att installera något av våra program, t.ex. InPrint eller SymWriter. Ni får då reda på när det kommer uppdateringar till programmen.

*

Guider och filer för administrativ installation

OBS: För InPrint 2 och ByChoice ligger inte installationsfiler för fri nedladdning, kontakta oss för att få dem.

InPrint 3

Uppdaterat: Sept 2017

Hämta

SymWriter2

Uppdaterat: Juli 2017

Hämta

First Keys 3

Uppdaterat:

Hämta

In Print 2

Hämta Guide

By Choice

Hämta Guide

Administrativ installation

1. Skapa en administrativ avbild (admin image) för Core MSI-paketet - Core.msi, samtidigt som du gör era specifika inställningar.
2. Distribuera (deploy) er anpassade avbild (image) till ert nätverk.
3. Distribuera (deploy) resterande MSI-paket för produkten/produkterna, utan att göra några ändringar i dem.

Nedan finns specifiserat vilka MSI-paket som ska distribueras till respektive produkt, distrubuera dem i den ordning de står i. Om både InPrint 3 och SymWriter2 ska installeras, tänk på att de delar på vissa resurser.

För att installera programmen med hjälp av Group Policy. Se denna guide

InPrint 3

Core.msi
InPrint.msi
InPrint_resources_se.msi
WordlistManager.msi

SymWriter2

Core.msi
Speech_se.msi
Speech_uk.msi
Symwriter.msi
SymWriter_resources_se.msi
WordlistManager.msi

Både InPrint 3 & SymWriter2

Core.msi
Speech_se.msi
Speech_uk.msi
Symwriter.msi
SymWriter_resources_se.msi
InPrint.msi
InPrint_resources_se.msi
WordlistManager.msi

First Keys 3

Core.msi
Speech_se.msi
Speech_uk.msi
FirstKeys3.msi
FirstKeys3_resources_se.msi

Lokal installation (.exe fil)

För lokala installationer som görs med hjälp av en installationsfil i .exe-format laddar du ner och kör den senaste versionen av installationsfilen härifrån:

InPrint 3

Hämta

SymWriter2

Hämta

First Keys 3

Hämta

Installera uppdateringar

Vid installation av nya versioner kommer den tidigare versionen att avinstalleras och ersättas av den nya. Det här görs för att säkerställa att användarna alltid har en korrekt installation.

Administrativ installation

1. Ladda ner den senaste versionen av de MSI-filer som användes för den nuvarande administrativa installationen.
2. Skapa en ny administrativ avbild för core.msi från samma inställningar som använts för den nuvarande administrativa installationen.
3. Uppdateringen görs sedan på samma sätt som för den nuvarande administrativa installationen, se ovan, men nu från den nya uppsättningen MSI-filer.

Om både InPrint 3 och SymWriter2 finns paketerat så rekommenderas att byta ut MSI-filerna för båda programmen när en uppdatering görs.

För Group Policy Objects så kan dessa också användas för uppgradering från de nya MSI-filerna. De nuvarande objekten pekas då om till de nya MSI-filerna.

Lokal installation

För lokala installationer som gjorts med hjälp av en installationsfil i .exe-format så görs uppdateringen genom att ladda ner och köra den senaste versionen av motsvarande .exe-fil. Det går även att göra uppdateringen genom programmet Widgit Produktaktivering som installeras samtidigt med InPrint 3, SymWriter2 och First Keys 3.

Uppgradering från In Print 2 till InPrint 3

Man behöver inte avinstallera In Print 2 när InPrint 3 ska installeras till en användare. Båda programmen kan finnas i datorn samtidigt.

Se även till att inte ta bort användarens sparade filer från In Print 2, dessa finns i Dokument->Mina In Print-dokument. In Print 2-filer kan öppnas i InPrint 3.

Uppdatering av In Print 2/By Choice

När man har In Print 2/ByChoice installerat i en dator kan man installera en uppdatering för att få senaste versionen. Detta är inte en fullversion av programmet utan bara en uppdatering.
Ladda ner här

Kompatibilitet

Alla våra program för försäljning fungerar till Windows 10.

Rekomenderade systemkrav

Operativsystem: Windows 7 eller senare
Processor: Dual core processor
Minne (RAM): 2GB
Hårddiskutrymme: 3GB
Skärmupplösning: 1920×1080 (1080p HD display)

Lägsta systemkrav

Operativsystem: Windows Vista eller senare
Processor: 1 gigahertz (GHz) eller snabbare
Minne (RAM): 512MB
Hårddiskutrymme: 3GB
Skärmupplösning: 1024×768